Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zakochany Zabójca

Piękno, którego dotkniesz,
zamienia się w popiół,
lub kwiat, który więdnie,
choćbyś kochał i dbał o niego wiecznie.
Nie zapominaj więc kim jesteś,
nasienie zniszczenia jest w tobie,
tam gdzie twoje myśli
i splugawione serce.
Nikt cię nie pokocha,
nawet gdybyś był święty,
bo naturę masz ludzką,
a człowiek popełnia błędy.
Jedna pomyłka wszystko przekreśla,
nie dając szans na poprawę,
zapomnij więc o niej,
bo niechybnie ją zranisz.
Twoim podłym życiem,
osadzonym w mroku,
ciemnymi interesami,
nawykami i chęcią mordu.

6048 wyświetleń
86 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!