Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pumeks różowy jak balon

Pięknie wyglądasz w lustrze -
- rozpromieniona i śmiała...

Pod twoim dotykiem
łagodnieje ziemia
świat traci znaczenie
gdy spojrzeć w głąb ciała

Teraz będę ciebie pamiętać
w żółto-brunatnych liściach
przed zgiełkiem schowaną

wpatrzoną w traw zieleń
lekką od motylich westchnień
które oddechem ciepłym
z policzka się chciało
zetrzeć
utopić wzrok w twoim
być trudną zagadką
której nie pozna człowiek
idący za siatką.

Marka

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • oliann

    10 August 2010, 00:49

    przepiękny wiersz.

  • motylek96

    8 August 2010, 00:34

    pięknie...pięknie...pięknie

    Uroczysko....

  • awatar

    7 August 2010, 11:30

    Ładne z nutkami i zakończeniem. pozdrawiam +

  • Wichura

    7 August 2010, 11:22

    Odebrało mi słowa z zachwytu. +

  • 7 August 2010, 11:02

    Piękny wiersz...a ostatnie 4 wersy...mistrzostwo. Być odkryciem dla wybranka i tajemnicą dla innych. Pozdrawiam:)