Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myślisz o mnie lepiej

Pięknie być słowami, które szeptasz,
wieczorami puszczając je wolno.
Miłością, której nigdy nie zdeptasz,
choć ci wyrosła górą zbyt stromą.

Pięknie jest być obrazem w pamięci,
gdy już znużony przymykasz oczy.
Obrazem, który już cię nie męczy,
choć ból zadawał i oczy moczył.

Dobrze stać się światłem z ciemności,
wspomnieniem ciepłym zamiast koszmaru.
Nie zapomniałeś o tej miłości...
Lecz wyzwoliłeś się spod jej czaru...

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Alfa Centauri

    23 July 2015, 22:50

    Zapraszam, czym chata bogata:) choć póki co skromnie:)

  • Lacrimas

    23 July 2015, 21:44

    Mhm, zupełnie jakbym czytał o sobie; ostatnie dwa wersy wpasowały się niemalże idealnie, bo przecież zrzuciłem już z ramion ten niepotrzebny ciężar. Stałem się nieczuły na wszystkie podszepty.

    Ładnie. Jutro będę miał więcej czasu, to pewnie tu wrócę po więcej. :)

  • Alfa Centauri

    21 July 2015, 23:26

    Dziękuję :)
    I pozdrawiam :)

  • miramija

    20 July 2015, 21:50

    Podoba się :) pozdrawiam :)

  • Malusia_035

    20 July 2015, 21:02

    trafił do mnie ...śliczny

    Pozdrawiam wieczorowo :))

  • M44G

    20 July 2015, 20:17

    Pięknie.

  • Alfa Centauri

    20 July 2015, 19:27

    Dziękuję :)

  • sentymentalna_

    20 July 2015, 19:24

    Bardzo dobry wiersz, pierwsza strofa podoba mi się najbardziej.

  • Cris

    20 July 2015, 19:21

    wymowny i bardzo ładny.
    pozdrawiam.