Menu
Gildia Pióra na Patronite

*Anioł Stróż*

piękna istoto o sercu szkarłatnym
z duszą tak jasną
i ciepłym spojrzeniem
co światłem swoim mroki oświetlasz
i rozpraszasz cienie

skrzydła perłowe rozkładasz nade mną
i wlewasz we mnie nadzieję
miłością otulasz, przynosisz pokój
i swoje kochane spojrzenie

kim jesteś - nie wiem,
lecz bądź obok zawsze,
wspieraj mnie,
stój ramię w ramię wiecznie,
nawet gdy na dobre zasnę

13 822 wyświetlenia
144 teksty
14 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!