Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Jestem wspaniała "

Piękna do bestii rzekła
Bakteria swoje dodała:
I ja i ja jestem wspaniała cała
Gwiazda błyszcząca na niebie
Blaskiem świeci - spełnia marzenia
Ona rzekła od niechcenia
Błyszczę na niebie życie całe
Czy to nie jest wspaniałe?
Wirus dotknął czułej struny:
Popatrzył ciszą...przemówił ciszą
Wiedział że z wiatrem przeminie
Czy będzie trwał tylko chwilę
Czy można go nazwać wspaniałym?
Żaby w błotku się zastanawiały
I wydedukowały
Wirus nie jest wspaniały
Poeta zamyślony -
W ciszy pogrążony
Spojrzał na kartki biel i przeraził się
Na burzę (myśli) zanosi się
Błyskawicę i deszcz czy spadnie
Jego pisanie coś wnosić ma
Radość czy smutku łza spłynie
W tej godzinie?
Noc czy dzień
Piękny sen nie wiem....nie.......wiem!
Wspaniały wieczór jest kwestią wyobraźni.....
A ta noc - jest wspaniała
Wena przyleciała na skrzydłach....
......
Jutro...
Zapisać Jaka Jestem Wspaniała

06.10.2022
20:40

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!