Menu
Gildia Pióra na Patronite

💜 Ciemne Indigo 💜

Piekło istnieje, byłem w nim wczoraj,
męki cierpiałem aż do wieczora ...
płonie me ciało, płacze ma dusza,
nikt mnie do tego przecież nie zmuszał.

Zabierz mnie nocą we śnie w las ciemny,
gdzie wciąż króluje mrok niepojęty,
gdzie sowa chucha i gdzie wilk wyje,
ja jako niedźwiedź z nimi tam żyje.

Daj mi ich mądrość, instynkt i piękno,
abym zrozumiał toń niepojętą ...
ciemne indigo, prawie tak czarne
jak skrzydła kruka w niej rozpostarte.

Obudź mnie w raju z moją królową,
pozwól mi zacząć wszystko na nowo ...
zabierz mój weltschmerz daleko stąd
i zatop w ciemna indigo toń.

70 826 wyświetleń
1129 tekstów
9 obserwujÄ…cych