Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 30 December 2021

Pejzaż przymroźny przez drzwi

Piegów dostał las
przez sito kobieta mąkę trzęsie
chusta jej na oczy mdłym
obłokiem spływa

Jestem świata przestworzem
pełnym zmęczenia w skrzydłach snu

W dali ciemny grymas
zakolami błądzi
gwiazd oczy w niej pikują
przekornie
a pejzaż śnieżyca chłosta
na pręgierzu mrozu
i w bryłę lodu wbita kłoda
sterczy nad wodą

Zardzewiała huśta się podkowa...

128 104 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 28 December 2021, 18:50

    widzę ex aequo.. z kolegą
    poniżej :)
    jest poziom, jest poezja
    :)