Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Pięczeć czasu
zamyka usta
i serca

Zamraża resztki uczuć
aby później
młotkiem rozumu
rozbić je na tysiące
nic nie znaczących kryształków....

Zaplatam pętlę gniewu
na szubienicy Twej szyi
Nożem cierpliwości
powoli podrzynam gardło

Mam czas,
by minuta po minucie
rozkoszować się
twoim upadkiem
z piedestału arogancji

Głośno klaszczę w dłonie,
A ty
ukryty pod osłoną nocy,
niczym Dorian Gray
milkniesz,
by nikt nie odkrył
jaki jesteś naprawdę

8845 wyświetleń
147 tekstów
5 obserwujących
  • kati75

    22 August 2018, 06:39

    człowiek nosi tyle masek ,że potem sam nie wie kim się stał!spokojnego dnia Karolcia:-)

  • 21 August 2018, 17:57

    Cienka granica między miłością, a nienawiścią...
    Pozdrawiam. :))