Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzień Dobry rzec pragnę (choć treść do końca niepewna) ;)

pić czy nie pić
odwieczne pytanie
ta chwila zapomnienia
na dzień drugi
zdychanie
diabelskie zaprawdę to dumanie
jak mew tupot
gdy rankiem słońce
wesołym budzi promieniem
niczym przekleństwo
o wodę wzdychanie
niczym na pustyni
wędrowiec zagubiony

pić czy nie pić
parafrazując z dzieła pytanie
bo czyż nie jest to
skołatanej duszy skamlanie
odejść czy nie zdaje się pytać
prosić i błagać
do stóp pełznąć prawie
o wytchnienia chwilę
kłamstewko maleńkie
gdy świat zdaje się piękny
w psychodelicznych kolorów zalewie

pić czy nie pić
każdy sobie odpowiedzieć musi
a ja natchnieniem niesiony
by serce do działania pobudzić
filiżankę kawy wypiję niezwłocznie
dnia dobrego życząc każdemu z osobna

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!