Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prawie wszystko wiem

Pewnie wszystko wiem

Jem chleb żując długo
Dwa krzesła i stolik
Ruchliwa ulica
Milczysz

Wszyscy obok mówią
Gestykulują
Kłócą się lub miłują
My milczymy

Kilka łyżek zupy
I ten smaczny chleb
Mówiłaś przedtem
Słuchałem

Wycieram usta i patrzę na twoją piękną twarz
Zawsze to samo
Patrzę i aż mnie ciarki przechodzą
Taka śliczna

Pijesz wino z kieliszka
Nie patrzysz na mnie
Wiem
Chyba wszystko wiem

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 851 wyświetleń
275 tekstów
14 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!