Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słowa i Nuty

Pewnego poranka, przyleciała bajka.
Świtu pewnego niczym kołysanka.
Zakryła me oczy, zanuciła piosenkę.
Oczyściła myśli, bym słyszał je we śnie.
Dziś słysząc nuty, układając piosenki.
Zapłaczę za wierszami, ale nie chcę tęsknić...

13 787 wyświetleń
177 tekstów
60 obserwujących
  • 3 December 2012, 09:33

    Niestety piosenek nie będę tutaj wrzucał, za drogi to biznes by go zapodziewać w internecie. :D Ale może kiedyś nagram na youtube kto wie jakie szanse da to życie :D Oczywiście nie kończę z wierszami, bo to jak zamknąć cały rozdział swej przeszłości, która usłana kolorami nasuwała słowa ;)
    Pozdraw!am Wszystkich Serdecznie ~Pan_Pardon ;)

  • misiek45

    25 November 2012, 16:24

    Rozumiem,więc życzę powodzenia w tej dziedzinie:)

  • 25 November 2012, 16:16

    Dla mnie to zmiana, inaczej się do niej podchodzi niż do wierszy, nie tak pewnie i trzeba poza słowami, ustalić linię melodyczną, itp. itd. :)

  • misiek45

    25 November 2012, 16:08

    A czyż piosenka to nie w pewnym sensie wiersz śpiewany?
    Śliczna ta miniaturka:)