Menu
Gildia Pióra na Patronite

Toczyło się życie

Pewnego niedzielnego poranka
kiedy to jeszcze wszyscy spali
i nie myśleli poważnie o życiu,
z jakiegoś niewielkiego otworu
wytoczyło się życie.

Przetoczyło się przez dni,
przez lata, a nawet przez zimy,
których tak bardzo nie lubiło.
Toczyło się życie szybko,
stoczyło i znikło.

Następnego dnia ktoś zapytał:
-gdzie ona jest?
-umarła
-och..
i życie toczyło się dalej.

1173 wyświetlenia
4 teksty
1 obserwujący
  • awatar

    20 July 2010, 21:56

    Ładny nastrój, ładnie się czyta i ładnie znika +:)

  • marka

    20 July 2010, 20:46

    Świetny, nastrojowy.
    przypomina mi bajkę o dyniowej głowie, taką z dzieciństwa; opowiadał mi ją dziadek.
    +++