Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pewnego dnia się spotkali
on i ona
i szalenie w sobie zakochali

Lecz czas wszystko zmienił
i obnażył ich uczucie z pięknych słów
obdarł ze złudzeń wiecznej arkadii
i wydał na ostrzał codzienności

i tak powoli

schodził rumień z polików
motyle z brzucha odlatywały
a oczy niegdyś pełne magi
przybierał odcień szarej rzeczywistości

i serca wiedziały
co je czeka

słyszały kroki wspólnych chwil
jak zmierzają do krainy wspomnień
jak piękne obietnice
niczym słowa rzucane na wiatr
odlatują cichutko

Czuły jak płomień uczuć
powoli wygasa otulony prozą życia

i tak pewnego dnia się rozstali
on i ona
Ci co podobno tak się kochali

12 299 wyświetleń
134 teksty
10 obserwujących
  • motylek96

    19 December 2010, 10:21

    Smutny...
    Szara rzeczywistość potrafi zniszczyć wszystko

  • awatar

    9 August 2010, 19:25

    Letni ale i lekki. pozdrawiam +