Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ważną Rolę Gra Cierpienie

Pewien doktor chciwie patrzył
na klientów sutych w szmal ...
ważny był kto był bogatszy,
biednych doktor gdzieś ten miał ...

Biedni choć bardziej cierpieli
czekać długo tak musieli
aż bogaci swe kaprysy
niezbyt pilne załatwili ...

Doktor grzechem zaślepiony
raz popełnił straszny błąd ...
wydał gdyż diagnozę szybką,
pewny siebie zbyt był on ...

Biedak czekał miesiącami,
w końcu go zoperowali,
lecz doktora tegoż właśnie
tam nie było na tej sali ...

Przyszedł w skrusze i przeprosił
nim zabiegu nastał dzień ...
biedak płakał ... '' nic nie szkodzi,
niech to w końcu stanie się '' ...

Doktor dostał pouczenie,
od biedaka wybaczenie,
biedak z bólu wyzwolenie ...
ważną rolę gra cierpienie.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
  • onejka

    24 November 2020, 08:51

    Trzeba wierzyć, ze nic nie dzieje się bez przyczyny. I najlepszy lekarz może ten jeden raz coś schrzanić. Bo przecież może zawsze znaleźć się jeszcze lepszy.

    od Moon G