Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pełne dzbany miłości...

Pełne dzbany miłości...

nosiłaś w obu rękach
rozdawałaś
napotkanemu motylowi opowiadałaś
jak bardzo potrafisz
kochać
nieporadnym już spojrzeniem
i srebrnym ciałem
w głąb serca
mojego
wpuszczałaś
bardzo ostrożnie
każde źdźbło
nadprzyrodzonej miłości
wtulałaś w moje piersi
obolałą głowę
szukam... szukam
gdzie jest to rano
wieczności
srebrną rosą świtu sierpniowego
na całym niebie
rozpięte
szukam szukam
pudrowego zapachu Twojego ciała
Droga Mamo
Mateńko
opowiedz wszystkim Aniołom
w niebie
o Naszej miłości
idę idę
tuż za tobą
jak liść jesienny
samotny
podmuchem wiatru niesiony
kiedyś
zamieszkamy znów
razem
nie wiedziałam sama
że aż tak bardzo Cię kocham
Mamusiu

24/25 sierpnia 2019

4296 wyświetleń
28 tekstów
2 obserwujących
  • kuloodporna

    18 May 2020, 20:43

    Takie delikatne ...przejmujące ....piękne ........:)