Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Zrozumieć niezrozumiałe "

Pełna zapału
Chęci zrozumienia
Wartości prawdy
Jej istnienia
Wyruszam w drogę
W sercu mam trwogę
Pragnienie mam, by
Odkryć naturę
Sprzeczności w Nas
Kiedy na świecie
Tyle niedorzeczności
Zrozumieć
Niezrozumiałe
Zadawać pytania
Czekać na odpowiedzi?
Co w ludzkim umyśle siedzi?
Co nami kieruje?
Dlaczego człowiek tak...
A nie inaczej postępuje?
Zagadka ludzkości
Jak mądrze żyć?
Jak prawdziwym być?
Sprzeczności w nas...
Sporo ich we mnie
Tylko czy z nimi
Jest mi przyjemnie?
Czy je akceptuję ?
Dziwnie się czuję
CZŁOwiek bez zła
Nie istnieje
Próżne nadzieje.
Sens w bezsensie
Się kryje...
Piekło - Niebo
Dobro - Zło
Cenne myśli
Zrozumienie
Może mi się przyśni...

16:57
28.05.2020

281 818 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!