Menu
Gildia Pióra na Patronite

LALKA

pęknięta twarz
z malowanej porcelany
tak bardzo kruchej

(nie)martwych oczu
krzyk tłumią
odrapane ściany

cerowana
niedroga niewinność
rozerwana boleśnie

znów podrzynał gardła
kwiatom z małego ogrodu
jej marzeń

przyulicznego

leży w ciemnym kącie
wyrzucona

tak strasznie sama

30 301 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    22 January 2017, 09:06

    Tak, doświadczył jako drugi, współodczuwający człowiek.
    Napisał ten tekst już kilka lat temu lecz temat niestety pozostaje aktualny.
    Być może wówczas był on zbyt ostrożny w wyrażaniu tego, co leży mu na sercu.
    Jeszcze przemyśli drugi nawias.

  • one drop for all

    22 January 2017, 00:13

    Chyba doświadczył skoro pisze o tym co porusza

    :)

  • silvershadow

    21 January 2017, 15:12

    Dzięki za zatrzymanie się i opinie.
    One drop for all - autor nie może wiedzieć o czym pisze, gdyż nie doświadczył tego na własnej skórze, pisze o tym, co go porusza. Drugi nawias wynika z niepewności, obawy przed niewłaściwym odbiorem wiersza. Pierwszy powinien być zrozumiały. Pozdrawiam.

  • one drop for all

    21 January 2017, 06:26

    moze i fajny by byl
    gdyby nie nawiasy

    nawiasy jedynie uswiadamiaja czytelnika
    ze autor naprawde nie jest pewien o czym pisze

  • Cris

    20 January 2017, 23:06

    Niesamowity...
    Pozdrawiam :)

  • 20 January 2017, 15:09

    O ładny , bardzo ładny , można by ją / brać/ przygarnąć bez recepty , wystarczyłaby tylko kropelka wody , para gałganków