Menu
Gildia Pióra na Patronite

pamięć lat

pękło niebo
strumieniem łez
zmywając krwawy ślad

na mej drodze donikąd

zapamiętana twarz
i słowa

i czas ...

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • RozaR

    16 April 2014, 14:29

    No wypadku drogowego to nie brałem pod uwagę -więc niech autor oświeci ?

  • 16 April 2014, 08:57

    dziękuję @onejka ...

  • onejka

    16 April 2014, 08:45

    Adamie, jeśli to coś zmieni, to powiem, że tak właśnie zrozumiałam, iż jest to wiersz o kimś kto zginął w wypadku...mogłam napisać w opinii, ale podobne mam wspomnienia i łatwo nie było.

  • RozaR

    15 April 2014, 23:00

    EEE nie tak źle nawet ładnie - wiem o co może chodzić ale wersy przeczą sobie - jakieś tam rozstanie w pamięci ale ten krwawy ślad ? który skreśla istotę.

  • 15 April 2014, 22:29

    @RozaR cóż nie jestem takim doskonały twórcą jak Ty Pani i wybacz mi że kalam Twoje oczy i umysł takim "bebłem"

    a reszcie dziękuję,że mimo niedoskonałości mej wpadacie tutaj i ciepłe słowo zostawiacie ...choć świadomy jestem iż wiele w tym niedociągnięć ale pisze sercem ...to co wyżej jest o kimś kogo nie ma od 26 lat a zginęła pod kołami ciężarówki ...takie tam wspominki o kimś kogo mam przed oczyma do dzisiaj ...

  • RozaR

    15 April 2014, 20:56

    Jak ci się podoba to powiedz jaki sens ma treść. Bo mam wrażenie że nie to jest ważna ale tylko mocne słowa. Też tak potrafię .
    Wichury, zamiecie
    serce zmrożone
    A ciało zmęczone
    Krwawa łuna na de mną
    A dom mój przede mną .
    Można,- można. Ale gdzie sens ?

    Myślę że świadomość jest wrogiem głupoty.
    Która z tych cech wam przyświecała pisząc pozytywne opinie o tych bebłach ?

  • Diamentowa Sól

    15 April 2014, 17:05

    Twoje wiersze są wyjątkowe. Czytam je i wracam do nich po wielokroć.

  • RozaR

    13 April 2014, 22:07

    A o co chodzi ?

  • 13 April 2014, 20:47

    podoba mi się ..

  • onejka

    13 April 2014, 20:22

    Piękne ...smutkiem niestety :(