Menu
Gildia Pióra na Patronite

Polska kibolska

Pękają szyby, trzęsą się ściany
Czyżby zaatakował nas naród wybrany ?
Burzą sie witryny i przystanki
To ONR szykuje się do partyzantki

ref.
To idzie młodzież,
młodzież wszech... kibolska
Że strachu trzęsie się,
trzęsie cała Polska

Lecą kamienie i petardy
Uchronimy ten kraj od pogardy
Gospodarka ? Jakoś to będzie
Najważniejsze jest nasze orędzie

Ref..

Zamiast wsiąść się do roboty
Walczymy o narodowe cnoty
Na jeden wzór kraj zbudujemy
Tylko inwidualizm zlikwidujemy

Ref....

W kącie tłuką kolejnego murzyna
Choć jego matką sąsiadka Katarzyna
Krew jego tak jak nasza, czerwona
Niech się leje, bo czarna gęba zabroniona

Ref...

Niech się boją geje i liberały
Już szykujemy na nich pały
Wolność to swobodnie wybierać
O ile będziesz nas popierać

Ref.

103 386 wyświetleń
1203 teksty
141 obserwujących
  • envie.

    28 September 2018, 15:49

    Świetnie ujęte!:D

  • szpiek

    27 August 2018, 12:46

    Nie.

  • scorpion

    27 August 2018, 10:49

    A zaśpiewasz?

  • szpiek

    27 August 2018, 10:49

    Piosenka miała być

  • scorpion

    27 August 2018, 10:29

    Heh, u Ciebie takiego wiersza bym się nie spodziewał :) Czy to może raczej piosenka?

  • onejka

    27 August 2018, 09:33

    Masz też rację, bo przecież łatwiej wziąć bejsbola niż wziąć się za siebie.
    Jak też o wiele łatwiej za swoją nieudolność i lenistwo winić cały świat i ślepo wierzyć, że to przez "nich" mi nie wyszło...

  • szpiek

    27 August 2018, 09:29

    Ja myślę że to strach, kompleksy

  • onejka

    27 August 2018, 09:13

    Nienawiść...takie to polskie

  • Naja

    25 August 2018, 16:20

    Wolność, to nie dowolność... Wolność zobowiązuje.