Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

Pękająca u podstawy,
Pozostawiona w letargu,
Niespełniona,
Myśl

Dla wolności, której nigdy nie
będzie w stanie dosięgnąć,
Trwa,
Ale nie żyje

Zobojętniała,
cierpliwie czekam,
Aż minie,
Aż odejdzie

To w ciemności odnalazłam spokój,
To w ciemności pozwoliłam sobie
rozpaść się na tysiąc kawałków,
Tu, gdzie nie będziesz mógł mnie pozbierać
Tu, gdzie nie będziesz mógł mnie
uratować

Będę umierać

12 345 wyświetleń
98 tekstów
22 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    16 November 2020, 18:43

    To nie tak ,on chyba łazi za mną cały czas ,chociaż wciąż od niego uciekam ,a Ty go wciąż sama szukasz :)
    Optymizmu jak najwięcej Ci życzę , niech te czarne chmury znikną raz na zawsze :)

  • _jekatiierina_

    15 November 2020, 19:01

    Cóż mogę poradzić,
    Pan z kosą mnie chyba bardzo lubi ;>

  • Infinite Gentleman Night

    15 November 2020, 18:40

    ładnie Martwaa ,tylko ponownie u Ciebie skostniały gość z kosą drepcze mi po piętach 😉👍🍀

  • 15 November 2020, 18:31

    A jeśli śmierć jest niewolą gorszą, niż życie?
    Jeśli tkwisz pod ziemią i nie możesz odgonić robali?
    Jeśli wpakują do grobu jeszcze inne gnijące zwłoki?
    Jeśli nikt nie pamięta, a słońca już nigdy nie da się zobaczyć?
    Ja bym z tym umieraniem poczekał, ale nie namawiam. :P
    Fajne. :))

  • Kacper M.

    15 November 2020, 18:06

    Coś pięknego.