Menu
Gildia Pióra na Patronite

ech młodości

pędzisz z wiatrem i pod wiatr
wyprzedzasz nawet sen
odpoczywasz przemieszczając do
celu egzystencji
kierunkując strzał w dziesiątkę
nie dopuszczasz chybienia

rozbita na wszystkie etapy
wyławiasz z głębin rozmyślań
niedoścignione
by nie zejść z toru
choć upływa życie
adrenalina kręci
jak na diabelskim młynie
*
kiedy zakwitłaś pąkiem a
rozwinęłaś już przekwitając
to chwila by dzielić doświadczeniem
u potomków rozpalić żar aż
w oczach zakręci łza radości
i móc spokojnie na bujanym fotelu
w poświacie słońca

kołysać serc srebrne skronie

© Krystyna Anna Szklarczyk
19.07.2020r./16:00
/
/
/
z sieci Google, OBRAZ - PRZEMIJANIE - cybulska-wilkon.pl

70 254 wyświetlenia
955 tekstów
61 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    19 June 2021, 16:44

    pięknie wersami ujęte lata młodości Krysiu ,a zakończenie "kołysać serc srebrne skronie" jak dla mnie perełka :)))

    od Cris
  • kati75

    4 June 2021, 20:13

    Dojrzały zaś owoc ma jeszcze w sobie moc 😁😉wiek to tylko liczba😉pozdrawiam Krysiu🌼

    od Cris
    • Cris

      10 June 2021, 19:52

      Pozdrawiam Kati pocieszycielko...oj gdyby to tylko liczby, byłoby do zniesienia takie przemijanie... niestety jeszcze srebrne skronie , chrupiące kości...etc... ;););)
      Serdeczności zasyłam ~~~