Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ślady czasu

patrzysz w lustro
ślady czasu
życie na twarzy
rzeźbi
chcesz je tuszować
unikasz spojrzeń
a przecież
z nimi do twarzy ci
to są ordery i dyplomy
szeregu pracowitych dni
czas nas nie gładzi
po policzkach
często kopniakiem
otwiera drzwi
każda z tych zmarszczek
uszlachenia
więc noś je z dumą
należną ci

***
Dział: Rozważania
***
Zbigniew Małecki

20 837 wyświetleń
266 tekstów
1 obserwujący
  • Cris

    25 August 2016, 17:51

    dobry wiersz.