Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Klęcząc przed Dziewczyną

Patrzysz na to prosto,
Twardą włócznią bólu.
Wszyscy Tobą broczą
W kakofonii chóru.
Jedno wielkie słowo
W orkiestrze głuchych drwali.
Rytm bity miarowo
Mroczny bębniarz wali…
A Ty przecież jesteś…
Jak garść ziemi z serc usypanej,
Miłością śniące dziewczę.
Dlatego Tobie klęczę!
Słowami okładam niezliczone rany.
Do sadu pójdziemy jeszcze,
W pszczół tętno się wsłuchamy,
Twarz niosąc wysoko i prosto,
Od naszej bramy do bramy,
Jak wielka jesteś nami - Polsko.

Quid Quidem

42 057 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!