Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ocean

Patrzysz i nie widzisz
pozostajesz tam sam
pytający o wczoraj i dziś
tak podle pozostawiłaś
po sobie tylko łzy
a mówiłaś jak kochasz
pragniesz i łakniesz
lecz nie ma nic
tylko krzyk serca co pęka
i zamyślona twarz
rozdarte ramiona i ty
w sercu pokryta
żałobną nutą
co kapie niby woda
drążąca kamienny
ołtarz wspomnień
miłości co pachnie
oceanem, szumem fal
i tym piaskiem co
pieścił czule pozostawiając
teraz tylko już smutek ...

Dedykowany ...

52 541 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    24 September 2012, 10:30

    Dziękuje i pozdrawiam.

  • słoneczniki

    24 September 2012, 09:35

    Ciekawy wiersz

  • Sol 8

    21 September 2012, 20:40

  • Sol 8

    21 September 2012, 20:09

    To nie mój smutek tylko przyjaciela i jego ból ja tylko opisałam co ja czuję patrząc na niego. Pozdrawiam i dziękuje .