Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ze mną, ale beze mnie

Patrzyłeś na nią
jakby naga,
ze złamanym skrzydłem
właśnie spadała z nieba.
Widziałam,
jak przemknął uśmiech
na twojej twarzy,
kiedy na ciebie przelotnie
spojrzała.
Nie trzymałam dłoni
na twojej piersi
a mimo to czułam
jak tętno ci przyspiesza.
Zadrżałam...
Przytuliłeś mnie,
sądząc, że to z zimna,
a ja odczułam
twoją ciepłą
nieobecność.

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 27 May 2011, 21:34

    Krytyki się nie boję, hehe. :)) Uświadamia mi ona jak daleko sięgają interpretacje i opinie innych.

    Jeszcze raz dziękuję...

  • 27 May 2011, 21:16

    Dodałam go dzisiaj na nowy portal.
    Po wierszu nie została sucha nitka, hehe :)

    Ale... ja mówiłam, że wierszokleta jestem.
    Dziękuję za miły komentarz :)

  • 19 May 2011, 13:22

    Potrafisz. Wczuj się. Zamknij oczy i płyń... :)

  • 19 May 2011, 13:13

    Nie chciałam Cię wkurzyć. Ale Ty i tak się wkurzyłeś. :p
    Nie potrafię czasem wyczuć fal, na których ludzie nadają... ;)

    Miło że jesteś.
    Bo jesteś w sam raz.
    :)

  • 19 May 2011, 13:05

    Cieszę się niezmiernie. Bo na wiersze dawno nie miałam weny.
    Dziękuję! :)

  • 19 May 2011, 12:58

    Powaga!

  • 19 May 2011, 12:54

    Rozpuszczasz mnie ostatnio miłymi słowami...
    Dziękuję. :)