Menu
Gildia Pióra na Patronite

To miała być przyjaźń

Patrzyłeś tak czule tym słodkim błękitem
mówiłeś Kochałem... to piękne uczucie.
Mówiłeś,
że dzisiaj już kochać nie umiesz
pytałeś mnie
Mała- czy ty to rozumiesz?
I byłeś wciąż blisko i szukałeś wzrokiem
to gdzieś mnie zgubiłeś,
znalazłeś z powrotem.
I było tych spotkań, pocałunków wiele
mówiłeś kim jesteśmy:...
tylko przyjaciele...
I szłam wciąż przed siebie,
Ty obok równym krokiem
a długość tej drogi rosła z każdym rokiem.
I mówiłam Tobie
czuję się kochana...
a Ty...
Mała, miłość jest przereklamowana.
Mówiłeś
że ktoś zranił miłością, chciał się bawić,
a Ja zaryzykuję, chcę wszystko postawić.
i miałeś mnie całą,
skusił mnie wzrok męski
a dotyk był wtedy mało przyjacielski.
Więc pytam Cie miły w sercu tląc nadzieję.
Kim jesteśmy?
Mała już nie przyjaciele....

...bo przyjaźń nasza nigdy nie zgaśnie
z kroplą miłości taka jest właśnie....

5429 wyświetleń
60 tekstów
12 obserwujących
  • czarnulkaa

    27 October 2011, 22:55

    ciesze się Aniu, że odnalazłaś coś dla siebie w moich wierszach pozdrawiam ;)

  • Rikitikitawi

    17 September 2011, 20:29

    Na prawdę dobre... Fajnie było się wczuć w rolę adresata...