Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Dla Zła Nie Warto

Patrzyłem w swe lustro po skromnej wieczerzy
pytając co mi się na prawdę należy ...
i człowiek w tym lustrze w uśmiechu wyszczerzył
swe zęby i rzekł tak : '' Dziś musisz uwierzyć,
że spełnią się wszystkie marzenia twe skromne
jak twoja kolacja, bo rzeczy to dobre ...
są małe a cieszą, gdyż wolne od grzechu,
dla zła ich nie warto zatracić w pośpiechu ''.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!