Menu
Gildia Pióra na Patronite

Malec

patrzy na jadło dziecię
łakomym wzrokiem
przełyka ślinę i milczy
to nie dla niego
zająć chcę myśli
obejść się smakiem
nie czuć jej woni
gdy domaga się ciało
od dni paru smaku
na ustach susza
w oczach nędza
chłodne dłonie
trzymają się ziemi
oparty o ścianę
czeka na mamę
przyodziany lękiem

17 061 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
  • Salomon

    28 April 2017, 08:12

    Bo zarazem smutny i piękny jest ludzki dramat

    "Życie to dramat jeśli patrzysz na nie z bliska, komedia jeśli patrzysz z oddali" ~~ Charlie Chaplin

  • piórem2

    27 April 2017, 21:24

    eee tam, nie ma salomona są Gacie

  • piórem2

    27 April 2017, 20:39

    ale my tu o tragedii o ktorej nikt nie mówi hallo/ do k u r w y nendzy

  • Naja

    27 April 2017, 12:53

    Wielcy tego świata tak na prawdę w nosie mają takich malców. A wystarczyłoby tylko dobrze się zorganizować.

    Poruszający tekst.

  • piórem2

    27 April 2017, 12:07

    nie pisz takich rzeczy, działaj