Menu
Gildia Pióra na Patronite

Między jawą,Tobą i snem.

£aguczi

£aguczi

Patrze smutkiem,co przyniósł deszcz
Płacze bólem,co daje każdy dzień
Od kiedy nie ma Cię. ..

Tym strasznym bólem ,co tak raniący jest... Co rozrywa serce...
Nawiedzasz mnie czasem w snach,tak odważnie smiejesz się i spoglądasz,jakby dając jakiś znak...!
Co myśleć mam?
Co myśleć mam,gdy tak porywasz mnie?!
Rozmawiam z Tobą, a Ty wciąż miłością śmiejesz się i wszystkimi kolorami tęczy.
Rozjaśniasz dusze,by zaraz Zabrać wszystko i zniknąć? Zniknąć tak bez słów...
A później pustka,owiana zawodem,źe iskra nadzieji straciła swoj żar,po porostu zgasła. Że zniknęła wraz z twoim odejściem z mojego świata. I znowu stojąc samemu na krawędzi zycia i snu,sam nie wiem co wybrać,do kąd mam wracać ....

1207 wyświetleń
17 tekstów
0 obserwujących
  • fyrfle

    24 March 2020, 08:04

    Deszcz przynosi. Najlepszym deszczem jest ta pierwsza wiosenna burza. Ciepły deszcz wzruszy glebę.Wypełni pory i kapilary między strukturą gruzełkowatą. Korzenie zaciągną się wodą z mikroskładnikami, jak prawie będą rośliny, jak ta róża z Jerycho. Pierwsza strofa, a ile w niej. Wrócę tu. Pozdrawiam.