Menu
Gildia Pióra na Patronite

Patrzę za okno [...]

Patrzę za okno
Gdzie wiatr wiosnę opiewa
Liściastą zieleń
W podwórzu rozwiewa

Tu ktoś pracuje
Tu do pracy się spieszy
A moja twarz
Niezmiennie się cieszy

Tu ktoś się bawi
Tu ktoś lenistwu się oddaje
A moje serce
Wciąż miłość poznaje

Tu ktoś płacze
Tu ktoś pęka ze śmiechu
A moje życie
Tkwi w hańbie grzechu

Patrzę za okno
Gdzie wiatr cichnie w cieniu
Zatem i ja
Będę kochać w milczeniu

22 082 wyświetlenia
187 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!