Menu
Gildia Pióra na Patronite

Melancholia

Patrzę za okno
Cała gama szarości
Po raz kolejny jesień
Witam ją w codzienności
Ten symbol przemijania
Skłania mnie do myślenia
Bo razem z zimnym deszczem
Ponownie się świat zmienia
Te zmiany to cykl życia
Więc są nieuniknione
Mglista aura powraca
Ja witam ją z pokłonem
Melancholijny nastrój
Już taka kolej rzeczy
Jesień pełna uroku
Nikt temu nie zaprzeczy
Kolory nie istnieją
Cały świat jak negatyw
Książka kubek i kocyk
Tak czuję te klimaty

7569 wyświetleń
58 tekstów
22 obserwujących
  • Kenzo

    15 September 2022, 18:36

    A ja lubię wśród spadających liści pooddychać, po kałużach poskakać i deszcz łapać na piegi :))

    Szkoda w domu siedzieć :))

    od Zigi7, Giakonika, Hares
  • Giakonika

    15 September 2022, 12:03

    Jeszcze odrobina czułości i mogę tak przezimować do wiosny :-)