Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ktoś inny!

Patrzę w lustro i widzę, że nie ma
mojego odbicia,
ktoś na mnie spogląda, ale to
przecież nie ja!
To nie może być moja twarz,
te zmęczone oczy, dwie bruzdy
przy ustach, te kości policzkowe
też nie takie jak moje!
Muszę porównać lustrzane odbicie
ze zdjęciem!
Ach! przecież nie mam już zdjęć,
bo na nich też nie byłam ja!
Dobrze siebie pamiętam, przed
oczyma mam swoją twarz.
Ciekawe jak mnie inni widzą,
bo jeśli mnie nie ma w lustrze
i na zdjęciu, to może oni też
widzą, że ja to nie ja?

18 853 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!