Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oświetlone drogi

Patrze na Twa jasność.
Na Twe barwne promienie.
Zza drzew się wynurzyłeś,
zsyłając nam nadzieję.
By dzień nasz odmienić,
radość przynieść młodą.
Ni chmury, ni cienie,
nie są Ci przeszkodą.
Tyle dni się budzisz.
Dla nas co dzień wstajesz.
Chmury chcą Cię zakryć,
lecz im się nie dajesz.
Czasem im ulegniesz,
więc odpocząć pozostaje.
Chcesz nam towarzyszyć.
Każdy promień nam zesłany.
Oświeca nasze drogi,
pełnymi godzinami.

13 784 wyświetlenia
177 tekstów
60 obserwujących