Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mur

Patrzę na tą ścianę i myślę tak sobie,
że mógłbym ją obejść lub iść w inną stronę.
Zaprawę wokół cegły, wyskubywać ręki siłą,
wyjąć pierwszą cegłę, potem drugą cegłę wyjąć.
Otwory w owym murze pomogłyby mi strasznie,
bo niczym po drabinie wszedłbym po nich właśnie.
Więc dla podróżnika nie ma żadnych trudności,
owa trasa mnie poniesie, szkoda tylko paznokci!

13 730 wyświetleń
175 tekstów
60 obserwujących
  • 4 May 2014, 23:33

    Dziękuję ~Znajde.Cie, może pisarz marny ze mnie, ale kocham nawet brednie haha :)

    Pozdraw!am ~Pan_Pardon :D