Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 18 January 2020

Kadr uliczny 1/250s. f 8

Patrzę na ludzi
wczytanych w klepsydry
którymi wytapetowano
wielką ścianę

Widzę ich milczenie
w poszukiwaniu znajomych twarzy
z dzieciństwa
pracy
miłości

A może
wśród nekrologów
szukają siebie
tacy skupieni
i osowiali
przytuleni ramieniem
chłodnego poranka
w węglowym dymie
opadającym na brukowaną
ulicę miasta...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Joan40

    1 February 2020, 17:04

    W każdym mieście jest taka ściana. Jakie to prawdziwe...
    Autor to dobry obserwator, fotograficzna pamięć;)

  • .Rodia

    21 January 2020, 11:12

    trochę jak z filmu po zamachu terrorystycznym, gdzie na ścianach i słupach pośród wielu imion, szuka się dowodu na to, że to nikt bliski

  • 18 January 2020, 16:50

    Ode mnie również :))

  • sprajtka

    18 January 2020, 15:52

    Gratulacje;)

    od batram
  • 17 January 2020, 15:16

    Coś pięknego :)
    Pozdrawiam :)