Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zjawa

Patrząc na niebo nocą
Wśród chmur kłębów puchatych
Tam gdzie wszystkie gwiazdy migocą
Widząc cienie aniołów skrzydlatych

Podróżujesz pośród niebios mar
Nie chcesz sprostać wyobrażeń zjawie
Zagłębiasz się w jej głęboki żar
Niestety jesteś tylko na jawie

Zastanawiasz się co byś chciał jeszcze
W sferze marzeń swych zobaczyć
Nim rzeczywistości Cię obudzą dreszcze
Lecz będziesz musiał im wybaczyć...

2565 wyświetleń
23 teksty
1 obserwujący
  • Anette

    12 November 2012, 19:32

    Bo nie nada się inaczej obrazu pokazać, jak tylko pięknie go w słowach poezji ukazać... :)

  • miramija

    12 November 2012, 14:14

    Ciekawy wiersz...

  • 11 November 2012, 22:34

    wzruszające!