Menu
Gildia Pióra na Patronite

OooooooooooooooooO

Patrzą na mnie oczy złe
Czuje się niepewnie
Odejdź zmoro wstrętna
Jesteś mi obojętna

Gdzie się nie ruszę, tam i ty
Co nie powiem, nie napisze
Tam ciebie czuje i słyszę

A więc zmoro weź się goń
Tak po za tym to się pierd…

Tu i tak cenzura
By tekst pożarła
Dlatego nie ma po co
Męczyć mózgu ciemną nocą
Szukać rytmu
Liczyć słowa
Potem tylko
Boli głowa
Wolę dobry sen
Co cenny jest jak tlen
Dla duszy, umysłu i ciała
Proza, poezja, też by tego chciała
A tak po za tym
Jak nastawić zegarek
W piekarniku na prąd?
Zna się ktoś na tym
Człowiek przybysz z stąd
Nie śpieszcie się
Mam czasu wiele
Nie posiadam zegara
Nie śpieszcie się przyjaciele
Choć mówiąc bez ogródek
Mój brat ma ogródek
Ja posiadałem kędyś VHS-a
A teraz komputer się zawiesza

https://www.youtube.com/watch?v=zsVz8K7nnO4

66 687 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • krysta

    5 April 2016, 16:10

    ...natrętna zmora nakręciła Cię...dobry wiersz.
    Pozdrawiam.

  • M44G

    31 March 2016, 07:16

    Dzięki za opinie. Lecz co oznacz BDB?

  • aloya

    30 March 2016, 23:59

    "A więc zmoro weź się goń" potrzebne mi to ...fajny wiersz M44G.
    Pozdrawiam