Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesienny Zachód

Patrz
Ubiera słońce niebo,
Barwami lepszego jutra,
Wiatr trawy głaszcze,
Rozkochuje w sobie szare liście,
Złoty promień chmury poznaje,
Milczą wierzby...
Wszystko tajemnicą skryte,
Jakby...składało właśnie...
Wieczną obietnicę ciszy.

Patrz
Po środku stoisz skamieniały,
Ty co królujesz,
Nad światem panować miałeś,
Ty...silny człowieku,
Myśli rozdarte masz,
Łza twa po ścieżkach błądzi,
Serce kochać przestaje
Ty złapany w pułapkę własnego rozumu...
O gdybyś tak zechciał , chodź przez chwilę,
Być harmonią jesiennego zachodu

15 552 wyświetlenia
99 tekstów
4 obserwujących
  • wyspiarka

    27 January 2013, 19:09

    Piękny...

    Pozdrawiam :)

  • awatar

    7 January 2013, 18:56

    ładne