Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fajerwerki

Patrz na mnie,
Zachwycę twoje oczy
na nich wybuchnę
Byś mogła zobaczyć
Jak to jest umrzeć spełnionym.

Nie wytrzymam dłużej,
Cały płonę
Niezwyciężony (...)

Wzleciał do nieba,
Nieskazitelny
Rozbił się.
Ogniste języki ryczały potwornie
Rozedrgane, w kwiecistym ogniu
na gwiaździstej konstelacji ...

I skonały
Jak nieposłuszny Ikar wbiły się w nicość
i spadły spalone i martwe.

3355 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!