Menu
Gildia Pióra na Patronite

Metronom

Pastisz utworów Marcina Świetlickiego

Przytulona do szyby tramwajowej
wkładam lewą rękę pod głowę
i nasłuchuję zegarkowej cykady

Jeszcze deszcz przyspiesza tempo
Stukanie w blaszany sufit
Ja - zawartość starej puszki
i miasto - nadające rytm życiu
wypija mnie na czczo

Tu wszystko, choć zimne i obce - piękniejsze
Oko życzliwiej dostrzega to, czego nie ma
a wraca

Patrzysz na mnie z przystanku
nie wsiadasz

6553 wyświetlenia
51 tekstów
4 obserwujących
  • rzekoma ona

    25 April 2016, 10:12

    Szpulka, dziękuję Ci bardzo :)

  • szpulka

    24 April 2016, 17:04

    odkąd tutaj jestem, Twój styl pisania mnie urzekł
    i czekam z niecierpliwością na Twoje teksty,
    które mają w sobie moc dojrzałości

    dziękuję !