Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jutro

Pasją życia zarażony
Rozglądam się na wszystkie strony
świata.
Za wszystkim co uśmiechem zapisane
i będzie mi to dane .
Jak na dłoni.
Ciężkiej,uczynnej i spracowanej
walką o byt zapisanej.
W ciszy.
Trosk i oczekiwań wielkich
jak i marzeń maleńkich.
Na jawie
snów codzienności.
Jak i wydarzeń bezkarności
odbitych
w duszy echem.
Beztroskim śmiechem
ludzi nieuczciwych
i kropli łez rozmytych.
Spoglądam na wschód słońca
rychły.
Czekając na jutra smak beztroski
aby pogrzebać swe troski.
I popatrzeć miłością
na bliskich z radością.

99 868 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • taktojax

    11 July 2012, 20:11

    Dziękuję za wskazówki. Postaram się pisać coraz lepiej.

  • misiek45

    11 July 2012, 07:25

    To tak jak ja ,czekałam aż wstanie nowy dzień by wszystko co złe zostało wczoraj-ciekawy wiersz,pozdrawiam serdecznie