Menu
Gildia Pióra na Patronite

Modlitwa na Wielki Piątek

kallka

pasja Odkupienia
ten cholernie znojny krzyż który niesiesz zmuszony przeze mnie
co dnia unosisz go przeze mnie niesiesz za mój gnój
mój marazm czyni go jeszcze bardziej ciernistym
idziesz dzisiaj za mną szczególnie kroczysz
idziesz i lamentujesz w bólu wycieńczony kroczysz
A JA - a ja całkiem nie chcę tego widzieć
nie chcę tego słyszeć kroczysz
wojuję z Twoim udziałem
walczę chociaż jest Błogosławiony
trudzę się ale i tak nie mam po co
i tak zwyciężasz bezwarunkowo
A JA - a ja wracam z podkulonym ogonem
jak ubabrany pies rozpaczliwie
węszący odplamiania i miłości Absolutnej
A TY - a Ty ugościsz mnie jak zwykle Swoją Ofiarnością
TO JA - to ja Cię dzisiaj ukrzyżowałam
robię to codziennie
a TWOJĄ pasją Odkupienie

1242 wyświetlenia
17 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!