Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słowa...

Parę słów z serca…to tak niewiele
czasami na wiatr rzucamy więcej…
samotni, zapomniani, chorzy
czekają na ciebie
zapukaj, zapytaj, nie żałuj słów…
okaż serce…

189 976 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 26 October 2011, 15:56

    Niby wszyscy mówią....a tak rzadko można usłyszeć ...Pozdrawiam Gerardzie

  • Julka 10

    17 October 2011, 20:44

    Zgadzam się Gerardzie, doświadczyłam tego samego !! W takich chwilach, wsród takich ludzi jesteśmy w stanie dostrzc i zrozumieć sens istnienia, wartości, których nie widzimy w zabieganym życiu!!
    A później zastanawiamy się...jak to możliwe??
    Kto i kiedy zawiązał nam oczy?

  • 17 October 2011, 20:38

    ...i znów wiem, o czym mówisz...:)
    Dobranoc, Maestro:)

  • Seneka 18

    17 October 2011, 20:36

    A ja właśnie odkryłem sens życia trzymając za dłonie umierających...sens pięknego i dobrego życia...

  • 17 October 2011, 20:28

    wiem, o czym mówisz- moja koleżanka miala wiele "przyjaciółek" do czasu choroby- teraz, umierającą nie odwiedza prawie nikt- a ona tak potrzebuje wsparcia:(
    Potrzebuje głupich żartów by zapomnieć o chorobie, ramienia które można zmoczyć łzami, czasem krzyku by zmobilizować i tych poważnych chwil, w których zastanawia się, czy aby na pewno jest coś po śmierci...

  • Seneka 18

    17 October 2011, 20:24

    Gdy byłem chory odnosiłem wrażenie, że na moich drzwiach zamiast imienia i nazwiska ktoś przyczepił tabliczkę z napisem " uwaga zły pies "...gdy oni byli chorzy wydeptałem ścieżki do ich mieszkań...

  • 17 October 2011, 20:18

    ...a czasem wystarczy po prostu być, uścisnąć dłoń, zaakceptować...i nie bójmy się słów...mówmy i słuchajmy- czy to naprawdę tak wiele? każdy z nas może z dnia na dzień doświadczyć choroby, samotności, odrzucenia...wtedy zrozumiemy jak ważne jest to, co napisał Gerard...

  • Pytia

    9 October 2011, 22:49

    czasami ból zabija proste podniesienie dłoni ...................

  • Bogdan Z

    9 October 2011, 15:14

    szeptem serca do mnie mów ....fajnie piszesz :) pozdrawiam Gerardzie :)

  • Pytia

    2 October 2011, 04:22

    czy można................wysłuchać , patrząc w serce?
    .....................................................?