Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::pozorna wolność::...

Parę lat temu mówił, że jest wolny,
Więc może się napić.
Następnego dnia nadal był wolny,
Więc wciąż pił
Topiąc swą wolność.

Gdy poczuł zapach dymu
Zapalił papierosa, bo przecież jest wolny.
Dym daje również skręt,
Więc jarał w ciągłej świadomości swej wolności
Odlatując w dymie.

Zachłyśnięty swą wolnością
Dziś już nie wie co to wolność
I chociaż wciąż powtarza,
Że w każdej chwili może przestać
Jakoś nie przestaje.

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!