Menu
Gildia Pióra na Patronite

papierowe kubki
wznieśmy toast naszych win
i odkupmy
każdą z nich

kłamstwo płonie
ogniem nieskończonym
rodzi śmiech
rodzi ból
węglem rozżażonym
popiół

kalendarze suchych dat
niosą z sobą zimny dotyk
głuchy hałas miast
niskie loty

byłam na końcu
i na początku
byłam sobą
i nikim byłam
brakowało mi rozsądku
i miłości

autoportret malowany wodą
dusza jedyną ozdobą
czyli nic

zwycięstwo
nie na miarę naszych lat
naszego pokolnia

18 357 wyświetleń
147 tekstów
43 obserwujących
  • 13 June 2011, 18:40

    Porywam z miłą chęcią. ;)