Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapomogi!!! (oparte na artykule z gazety)

Pan Krzysztof T
rencista z Wlenia
ma satelitę
i meble ze Swarzędza

Na dzień pięć złotych
bo spłaca raty
bieda po kątach
i pustka w garnku

Jest bardzo ambitny
i chce zapomogi
kul złotych do pary
zbutwiałej nogi

Sex będzie odstawiał
przy MTV
a żona zajęczy
gdy urodzi trzy

Teraz opieka
dać musi pieniądze
bo mają tak mało
na jedną osobę...

30 08 98r
Wiersz powstał w czasie, kiedy
satelita i meble ze Swarzędza były towarem z wyższej półki.

127 826 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • PetroBlues

    23 July 2011, 16:35

    Miazga Panie Piotrku:) Po prostu miazga:)

  • sprajtka

    23 July 2011, 16:15

    A to Ci historia;)

  • Julka 10

    23 July 2011, 13:54

    Nie traci nic, masz rację Ewo, a rozglądając się dokoła, słuchając, zauważyłam, że są ludzie, którzy o pomoc nie poproszą nigdy. Nie pozwala im na to duma, godność. I jeśli nie zareaguje ktoś "obok"
    pomoc społeczna nawet nie dotrze do nich.
    Więc rozglądajmy się...jednym telefonem możemy zdziałać dużo !

  • motylek96

    23 July 2011, 13:14

    może i wiersz powstał dawno temu ,lecz myślę ,ze nic nie traci na aktualności.