Menu
Gildia Pióra na Patronite

Panie, proszę...

Panie, proszę...
Daj mi siły bym mógł zgładzić swój grzech.
Panie, proszę...
Daj mi wiedzy bym wiary swej strzegł.
Panie, proszę...
Daj nadziei bym na nic nie zważając wciąż za Tobą szedł.
Panie, proszę...
Daj odwagi bym swój krzyż do końca na plechach swych wlekł.
Panie, proszę...
Daj miłości bym mógł kochać i kochanym był.
Panie, proszę...
Daj dobroci bym z innymi w zgodzie żył.

Panie, proszę...
Daj mi mocy co uzdrowi, co wyleczy,
co pogodzi, co pocieszy...

Panie, proszę...
Daj możliwość pokonania mocy złej.
Panie, proszę...
Daj modlitwę, dzięki której będzie lżej,
Która zło z serca wykruszy,
Która płynąc będzie z duszy,
I uzdrowi i wyleczy,
I pogodzi i pocieszy...

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących