Menu
Gildia Pióra na Patronite

zaduma

Panie
czemuś zadumany

przesypuję w dłoniach czas

czy jesteś zestresowany
grzechami każdego z nas

widzisz dziecko
ja się bawię tak jak ty
gdy byłeś mały
babki stawiać
też potrafię
napełnić wiaderko całe

większą sztuką jest
by umieć czas
uchwycić w locie

każde ziarenko miłości
złowić
zanim zniknie w błocie

31 361 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!