Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Pani Mucha"

„Pani Mucha”

Pewna Pani w pewnym gronie
Jest perełką samą w sobie
W dobrym guście w dobrym tonie
Wiem co mówię wiem co robię

Wzór nad wzory kiedy trzeba
Kiedy trzeba konik polny
Skacze w trawie i na drzewa
Bo to konik bardzo zdolny

Kto ją widzi i kto słucha
Kto ją czujnym okiem śledzi
Wie że czasem jest to mucha
Co na czubku nosa siedzi

Wiele kształtów kiedy trzeba
Dyplomacji również wiele
Czasem skrawkiem bywa nieba
O czym wiedzą .... Przyjaciele

Janusz Dziewanowski

16 674 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • misiek45

    25 March 2013, 20:55

    Świetny wesoły wiersz -pozdrawiam Januszu:))

  • Papużka

    25 March 2013, 10:12

    :D Przesyłam moc uśmiechów Januszu :))))