Menu
Gildia Pióra na Patronite

jeśli jesteśmy tu aby żyć

wpleć mi między palce
najlżejsze z uderzeń twojego serca
bym dorastając do nieba
nie ocierał jego łzy snem samotnym

zamknij w objęciu powiek
noc płonącą gorączką okien

kiedy wyśnię ostatni powrót
będę jeszcze lustrem ust na wietrze

nadzieją że ta wiosna
rdzewieje najpiękniej

(2017)

28 855 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • 9 September 2017, 00:36

    Świetny

  • nicola-57

    28 April 2017, 14:28

    kapitalna puenta i...bdb Wiersz.
    Szacunek i pozdrowienia.